De Kino biedt vier dagen lang bewegend beeld in vele smaken, van veilig vertrouwd tot vreemd verfrissend. Je kijkt hier indringende documentaires, adembenemende animatiefilms en frontalebotsingfictie.


Ook dit jaar zijn er films te zien uit alle windstreken in de Kino, van Chili tot Slovenië tot Brazilië tot België. Kom langs en dompel jezelf onder in de wereld van de korte film, een wonderschone wereld zonder grenzen. 


Zo draaien we Motorcyclist’s Happiness Won’t Fit Into His Suit, een komische meditatie op de koloniale geschiedenis, verteld met een charmante knipoog. Met Dustin duik je als kijker diep de eindeloze nacht in, waar gore techno het beton laat grommen in het donker. The end of suffering (a proposal) is een meditatief filmgedicht van kosmische proporties dat teder tussen je oren kruipt.


Tevens kijk je hier verschillende korte documentaires die je aan het denken zetten. Maalbeek is een indringende film over geheugen en geweld na de bomaanslag op het gelijknamige metrostation in Brussel. Naya - der Wald hat tausend augen is een onvergetelijke onderzoeksfilm over Naya, de eerste wolf die gezenderd werd en ons een unieke inkijk geeft in het gedrag van deze roofdieren, maar ook in onze eigen gruwelijke geest. De films Find Fix Finish en VO werpen een interessant licht op moderne technologie, en doen dat beiden op een volstrekt eigen en unieke manier.


Ook op het gebied van animatie schittert er van alles van het scherm in de Kino. Ecorce neemt je mee op een betoverend geschetste reis door een rusthuis voor ouderen, waar getik klinkt in klokloze kamers in afwachting wat van volgen zal. Steakhouse is een aangrijpend geanimeerde fabel die nog lang na zal zinderen op je netvlies. Granny’s Sexual Life is een verpletterend verhaal over brute mannelijke lust, op het scherm gekrast in woedende strepen. 


Een heel ander licht op het vrouwelijk lichaam en intimiteit wordt geboden in het bijzondere programma Aangenaam, Jennifer Lyon Bell. Deze veelbekroonde filmmaakster maakt erotische films die op vele manieren afwijken van gangbare pornografie. Zij gaat in gesprek met het feministisch platform Aangenaam en toont haar werk, dat ruimte creëert voor een nieuwe blik op intimiteit. 


De Kino is vier dagen lang geopend, met een doorlopend programma in de filmzaal van het Limburgs Museum. Op zondagmiddag worden twee films vertoond speciaal voor kinderen én hun ouders, namelijk Luce and the Rock en Meisjesjongensmix. Kom langs en laat je verrassen!